Доклад разкри: Защо стотици хиляди българи нямат банкова сметка. Ето отговора: Докладът

...
Доклад разкри: Защо стотици хиляди българи нямат банкова сметка. Ето отговора: Докладът
Коментари Харесай

Доклад разкри: Защо стотици хиляди българи нямат банкова сметка


Доклад разкри: Защо стотици хиляди българи нямат банкова сметка. Ето отговора: Докладът главно показва, че уязвимите консуматори нямат задоволително елементарен достъп до съществена банкова сметка поради високите такси в Европейския съюз

Между 12 и 16% от българите над 15-годишна възраст
не имат банкова сметка.
Това демонстрира отчет на основания в Брюксел тинк-танк Finance Watch. На база последните данни за популацията на България от Националния статистически институт (НСИ) това значи, че сред 650 и 850 хиляди души не имат банкова сметка.

Подобна е и картината в Унгария, а най-крайна – в Румъния, където към трима от всеки 10 души над 15 години не имат банкова сметка.
Докладът главно показва, че уязвимите
консуматори нямат задоволително елементарен достъп до съществена банкова сметка поради високите такси в Европейския съюз. Това се случва макар европейската регулация, която сътвори така наречен базова банкова сметка. Тя е реалност и в България,
само че потреблението ѝ е пренебрежимо малко.
Според специалистите в неправителствената организация аргументи за големия брой хора без банкова сметка са незадоволителни акции за осведомление, досегаемост и отвращение на банките да оферират и осведомят потребителите за тези артикули.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР